Kundalini Reiki
Vul een subtitel in

1-daagse Workshop

Activatie van de Kundalini geeft een geweldige boost aan je persoonlijke ontwikkeling, kracht en energie. Het werkt door in elk aspect van je leven; in je werk, je relaties en je gezondheid. Je zult je 'Sparkle of Joy' hervinden.

Kundalini energie is de seksuele of levensenergie en is onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Het gevoel van vrijheid en vervulling dat ontstaat wanneer de kundalini geactiveerd wordt is enorm.

Activatie van de kundalini kan plaatsvinden op verschillende manieren, gestaag via bijvoorbeeld tantra, yoga en ademhalingstechnieken, maar ook direct via een activatie. Een activatie is een initiatie of afstemming, gegeven door iemand die is ingewijd in de mastergraad van deze energie.

De activatie van de kundalini geeft een enorme impuls aan je seksuele en spirituele ontwikkeling. Na de activatie ben je in staat de energiestroom zelf te onderhouden en naar wens opnieuw verder te activeren.

Wat is het doel van Kundalini Activatie?

Wat doet het met je?

Kundalini is een woord uit het Sanskriet dat 'opgerold' betekent. Je kunt kundalini zien als een energie dat slapend is en opgerold ligt (als een slang) aan het begin je ruggengraat.

Als de Kundalini energie geactiveerd wordt en ontwaakt, stijgt deze door de chakra's vanuit je stuit via de ruggengraat omhoog naar je kruin. Doordat de energie door alle chakra's heengaat, zorgt de Kundalini energie ervoor dat je geleidelijk door opgebouwde blokkades heen werkt. Dit gaat gepaard met inzichten en heling op elk vlak.

De Kundalini energie is in iedereen aanwezig, ook al ben je je hiervan niet altijd bewust. Zie het als een reservoir van ongebruikte en uiterst krachtige energie dat je opeens kunt aanspreken. Hierdoor neem je in kracht toe, zowel in je dagelijkse bezigheden als bij je spirituele ontwikkeling.

De kundalini die vrij door alle energiebanen en langs alle energiecentra (chakra's) stroomt, geeft een gevoel van balans, controle, mogelijkheden en pure levendigheid. 

De Activatie

Wat kun je ermee?

De workshop bestaat uit 2 activaties. Met activatie 1 worden je chakra's gereinigd en gedeblokkeerd. Je hartchakra wordt geactiveerd en de kanalen van het kruinchakra naar de handpalmen worden geopend zodat de energie goed door kan stromen. Tevens wordt het centrale kanaal (het kundalini-kanaal) vanaf je stuit tot de kruinchakra geheel gereinigd als voorbereiding op activatie 2: het kundalini-ontwaken; de daadwerkelijke activering van de kundalini. Hierbij stijgt de kundalini energie op naar de kruin. Dit alles in de mate die bij jou past.

Je krijgt duidelijke uitleg over o.a. Kundalini, Universele levensenergie, chakra's en we oefenen uitgebreid met alle technieken. Na afloop krijg je een handboek met oefeningen en informatie mee naar huis.

Na de activatie ben je in staat om:

 1. Je eigen kundalinistroom op te wekken in de mate die bij jouw persoonlijke ontwikkeling past en op momenten dat je daar baat bij hebt;
 2. Eventuele negatieve/minder aangename effecten van de kundalini activatie bij jezelf te helen
 3. Het energiekanaal langs je ruggengraat te zuiveren
 4. De chakra's langs de ruggengraat te zuiveren en te balanceren
 5. Te werken met de universele levensenergie (Reiki). Je kunt nu jezelf en andere mensen behandelen. (Reiki is de universele levenskracht die een helende, versterkende en transformerende kracht heeft)

Praktisch

 • De workshop is van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Vanaf 9.45 uur ben je welkom voor koffie of thee.
 • De kosten zijn € 175, inclusief handboek.
 • Lunch is potluck.
 • Het is fijn makkelijk zittende kleding aan te doen en warme sokken of sloffen.
 • Graag meenemen: een notitieboekje en pen.