Ademende mondkapjes *keep breathing*
Vul een subtitel in

Zeer goed ademende mondkapjes van 100% BIOLOGISCHE KATOEN met kleine gaatjes (tule)

Ben jij op de hoogte van het feit dat mondkapjes ongezond zijn en ben je op zoek naar een alternatief? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wij verkopen zelfgemaakte goed ademende mondkapjes van zachte tule, gemaakt van 100% BIOLOGISCHE KATOEN. Het mondkapje bestaat uit 2 lagen gebreide netstof (met kleine gaatjes) met een zacht elastisch koordje voor achter je oren. Je kunt gewoon vrij in- en uitademen. 

Onze zoektocht...

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat mondmaskers ongezond zijn. Nu onze minister van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat de kans groot is dat per 1 december het dragen van mondkapjes verplicht zal worden gesteld in openbare ruimtes, was dit voor ons reden op zoek te gaan naar een ademende stof om zelf gezonde mondkapjes van te gaan maken. 

En die hebben we gevonden: Zachte tule van 100% biologische katoen! Deze stof heeft kleine gaatjes waar je makkelijk doorheen kunt ademen.

We zijn aan de slag gegaan (of liever gezegd, Luna is achter de naaimachine gekropen) en heeft een aantal proefexemplaren gemaakt. Uiteindelijk zijn we tot een geschikt mondkapje gekomen.  

Vrij in- en uitademen *keep breathing*

Het mondkapje bestaat uit 2 lagen soepele tule met een zacht elastisch (rekbaar) koordje achter de oren. Bij het dragen kun je gewoon vrij in- en uitademen. Echt heel fijn. 

En niemand kan zien dat er kleine gaatjes in de stof zitten. Hierdoor stoot je ook geen mensen voor het hoofd die in angst geschoten zijn en vermijd je discussies met mensen die het goede voorbeeld willen geven. Het is in ieder geval een niet-medisch mondkapje, zoals voorgeschreven.

Om ook andere mensen te laten profiteren van dit mondkapje hebben we besloten er meer van te maken en ze te gaan verkopen. De mondkapjes noemen we *keep breathing*. Hoe toepasselijk... 

Ze zijn ideaal - gezien de omstandigheden -, en niet alleen voor de bewuste en kritische mens, maar zeker ook voor mensen met COPD of astma, mensen met een angststoornis of voor de brildragende mens... 

Ze zijn geschikt voor zowel mannen, vrouwen, als kinderen vanaf ca 12 jaar, omdat je de koordjes achter de oren zelf op maat kunt maken.

De mondkapjes zijn gemaakt van mooie tule die superzacht aanvoelt aan de huid, gemaakt van 100% biologische katoen.

100% biologische katoen

Soft tule is een gebreide netstof. De stof heeft kleine ingebreide gaatjes, wat de stof een zeer luchtig karakter geeft. Doordat de stof is gebreid, is deze licht elastisch.

De tule is gemaakt van 100% biologische katoen. Geproduceerd in Turkije volgens GOTS voorwaarden.

GOTS
Bij het verbouwen van de katoen en de kleuringen en bewerkingen die de stof heeft ondergaan, wordt het milieu zo min mogelijk belast. Lees meer over GOTS

Wat kosten ze?

De inkoopprijs van bio katoen tule is vrij hoog. Daarbij komt dat de stof niet super makkelijk te bewerken is en Luna best lang bezig is om ze te maken. Voor de mondkapjes vragen we daarom €9,90 per stuk.

Van elk verkocht mondkapje gaat €1 naar een project in Congo (jonge moeders van de straat halen en opleiden om kleding te maken, bijv. uniformen voor scholen).   

♥ met LIEFDE gemaakt ♥

Tips

  • De koordjes kun je zelf op maat maken door op de gewenste lengte een strakke platte knoop te leggen. De uiteindes van de koordjes kun je afknippen. Vervolgens trek je het knoopje in de tunnel van het mondkapje.
  • Was ze bij voorkeur op 60 graden (in een waszakje), of leg ze een tijd in een bakje met kokend water.

Hallo Luna, Ik heb ze in goede orde ontvangen en ben erg tevreden erover: want ik heb even getest, maar als brildrager heb ik met moeite beslagen brillenglazen kunnen krijgen. En dat maar een klein beetje. Als het zover komt, de verplichting dus, dan heb ik in ieder geval de goede mondkapjes.

Met vriendelijke groet, F.M.

Dank voor de mondkapjes. Wat een opluchting zeg, letterlijk en figuurlijk. Eindelijk kan ik zonder angst een mondkapje dragen en weer redelijk rustig de trein in. Je hebt me echt enorm geholpen. 

Dank je wel! Groet, D.G. 

Dank je wel. Ik draag de mondkapjes tijdens het masseren en ik krijg nu meer lucht. Ik vind ze helemaal top!

Groetjes, S.

Hoi Luna, ondanks dat mijn hele wezen in opstand komt, heb ik toch je mondkapjes gekocht. Nu nog wennen aan het idee en dan ben ik klaar voor de verplichting :-(.

De kapjes zijn heel mooi en fijn, heb er al 2 eerder besteld🙏🏻💖 en nu dus weer.

Heb het mondkapje ontvangen. Eerder dan verwacht. Ik ben helemaal geen voorstander voor een muilkorf maar deze is prima en je kan goed ademen in dit kapje dus ben super tevreden !! 

Vorige bestelling goed ontvangen en heel tevreden, vandaar nog een bestelling.

Voel compassie voor je medemens die vrijwillig een mondkapje draagt. Je kunt aan de buitenkant niet zien wat daar de reden voor is. Blijf liefdevol.