Huisreading

Harmonie in huis

Voelt je huis niet prettig? Krijg je in een bepaalde kamer altijd kippenvel? Ben je vaak, zonder aantoonbare reden, moe, chagrijnig, geïrriteerd of ziek in huis? Misschien heeft er een emotionele gebeurtenis plaatsgevonden, zoals inbraak, ziekte of overlijden van een bewoner? Of misschien wil de verkoop van je huis niet lukken?

Een healing van je huis kan uitkomst bieden. Ook kan een healing helpen om de energie van vorige bewoners op te ruimen of negatieve gevolgen van aardstralen te elimineren.

Het huis is, zeker in deze stressvolle tijd, ons belangrijkste ontspanningsoord. Het vervult daarmee een centrale rol op het gebied van gezondheid en welbevinden.

Een opschoning van je huis kan wonderen doen!

Mijn werk kan bestaan uit:

 • het opruimen van negatieve energie en het vullen van de ruimte met positieve energie;
 • het naar het licht helpen van overleden bewoners die het huis nog niet kunnen loslaten;
 • het elimineren van negatieve effecten van aardstralen;
 • het opruimen van energetische blokkades waardoor de energie weer gaat stromen.

Hoe ga ik te werk?

Stap 1: Huisreading
De allereerste stap is de huisreading. Dit doe ik op afstand vanuit mijn eigen praktijk. Daarvoor heb ik een foto en een plattegrond van de woning nodig. In gedachten verplaats ik mij naar het huis om eventuele blokkades op te sporen. Dit kunnen blokkades zijn zoals de aanwezigheid van storende energieën uit het verleden, wellicht ronddolende geesten (komt vaak voor!), zwarte gaten of water-lopen/aardstralen. De reading werk ik uit en stuur ik je op per e-mail.

Stap 2: Huishealing
In overleg bespreken we wat de mogelijkheden zijn. In de meeste gevallen kan ik de opgespoorde blokkades voor je wegnemen, maar misschien wil je er zelf mee aan de slag. Ook prima. Besluit je tot een huishealing door mij, dan doe ik deze weer op afstand vanuit mijn eigen praktijk. Nadien ontvang je wederom een verslag per e-mail.

Een reading kost € 120 en ook de healing kost € 120.

Wat kun je ZELF direct doen om de energie in huis te verbeteren?

 • Maak je huis oppervlakkig schoon
 • Open kort alle deuren en ramen
 • Haal negatieve foto's en schilderijen weg
 • Doe dode of bijna dode planten weg
 • Zet verse bloemen neer
 • Steek een kaars aan
 • Brand wierook of essentiële oliën
 • Zet inspirerende muziek op
 • Ga rustig zitten en voel vanuit je hart de liefde voor je huis

Voelt je huis niet prettig? Krijg je in een bepaalde kamer altijd kippenvel?

Artikel in Paravisie

november 2014 

Hier een verhaal uit de praktijk van huisfluisteraar Luna

Beste Luna,
Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht waar we 30 november de sleutel van krijgen. Wij weten dat de oude bewoners (die zijn overleden) een nogal onstuimig huwelijk hadden met veel ruzie. Mede daarom zou ik graag een huisreading willen hebben, zodat we in een helemaal 'schoon' huis komen die we ons eigen plekje kunnen maken. Ik ben ook wel benieuwd wat je kunt voelen bij het huis, welk 'verhaal' het heeft. Bedankt alvast!
Groetjes, Lisa

Beste Lisa,

Gisteren heb ik de huisreading gedaan en net heb ik hem uitgewerkt in Word.
Het was mooi... Je zult het wel lezen. Ik wens jou/jullie heel veel geluk en liefde toe in het nieuwe huis, dat nu volledig in het licht staat.

Warme groetjes, Luna


De huisreading voor Lisa

In gedachten verplaats ik mij naar de voorkant van het huis en ik loop naar de voordeur. Een heel lief oud vrouwtje doet de deur open. Ze heeft grijs haar in een knot, loopt op sloffen en ze loopt krom, het prototype van een lief omaatje. Ze nodigt mij uit naar binnen te komen. Ze pakt me bij de arm en loopt al sloffend naar de keuken, terwijl ze mij meetrekt. Ik moet aan de keukentafel gaan zitten. Het is aan de linkerkant, volgens mij is daar in werkelijkheid een keukenkast, maar voor mijn geestesoog zie ik daar een tafel staan. Het omaatje scharrelt wat in de keuken heen en weer. Ze vindt het wel leuk dat ik op bezoek kom, merk ik. Ze is blij mij te zien, net alsof ze niet zo vaak bezoek krijgt. Ze is me aan het verwennen en ze zet een schoteltje met koekjes voor me neer, die ze zelf gebakken heeft. Ze zet een stenen schenkpot op tafel en schenkt koffie voor mij in en ook voor haarzelf. Ik heb mijn handen gevouwen op tafel liggen en ze legt haar hand erover heen. Ze is echt blij mij te zien. 'Zo gezellig dat je er bent', lijkt ze te zeggen. 'Ik krijg nooit bezoek'. Wat een lieve oma!

Ik denk dat deze mevrouw hier gewoond heeft en nog niet naar het licht is gegaan en nog in de aardse sferen vertoeft omdat ze het zo fijn vindt in haar huis. Of misschien omdat ze niet weet dat ze dood is of niet wil dat ze is doodgegaan en dat ze nog op haar manier voortleeft, maar dan zonder een aards lichaam en in geestesvorm. Wat een schat. Ze heeft het erg naar de zin en toch denk ik dat het belangrijk is dat ze naar het licht gaat.

Ik heb het idee dat er nóg iemand in huis is: boven, in de grote slaapkamer. Ja inderdaad, haar man verblijft in de grote slaapkamer. Daar zit hij in een schommelstoel. Ook helemaal happy. Ik ben nu bij hem. Het omaatje komt ook boven en geeft haar echtgenoot een kopje koffie. Ze aait hem over z'n haren en geeft hem een kus op z'n bol. Wat een lief mensje. Ze blijft naast de stoel van haar man staan, terwijl ze de hand van hem vasthoudt. Ze hebben het wel naar hun zin. En toch is het belangrijk dat ze naar het licht gaan, omdat ze daar nóg gelukkiger zullen zijn. Nu blijven ze stilstaan in hun ontwikkeling en als ze naar het licht gaan kunnen ze verder groeien, hoe gelukkig ze hier ook zijn.

Maar hoe leg ik ze dit uit? Ze zijn zo gelukkig, ze zullen niet openstaan voor mijn voorstel naar het licht te gaan. Ze moeten natuurlijk wel vrijwillig gaan. Wat nu? Ik vraag om hulp aan mijn gidsen en liefdevolle wezens van licht om deze lieve mensen te omringen en te bestralen met hun licht. Ook ik zet mijn hart open, maar die was al opengegaan, merk ik.

Ik laat mijn liefde stromen naar deze lieve mensen. Ze worden omringd door vele liefdevolle wezens van licht die allemaal hun licht laten schijnen op hen. Ineens lijken ze het licht op te merken. Ze zijn enigszins verbaasd en kijken om zich heen en zien dan ineens alle wezens van licht. De oude mevrouw begint te huilen alsof ze het herkent, alsof ze het licht herinnert, dat dit het licht is. Oh, ik krijg er kippenvel van. Het is zo liefdevol en ze omhelst haar mannetje, ze geeft hem nog een kus op z'n hoofd. Net alsof ze weten, 'ja, dit is het licht.'

Daarmee geven ze eigenlijk ook hun toestemming om mee te gaan naar het licht. De mevrouw strekt haar armen nog uit om mij te bedanken, ze is zo blij. Ze zijn bereid mee te gaan naar het licht. En dan verdwijnen ze naar boven, naar het licht. Oh, wat mooi. En ja, ze zijn in het licht want de schommelstoel is leeg. Oh gossie, zo lief. Ik word er emotioneel van.
Dan vraag ik aan de liefdevolle wezens van licht om mij te helpen het huis en de omgeving in het licht te zetten. Ik ben nog boven en sta op de overloop en ik creëer een bol van licht om mij heen en ik spreek de intentie uit deze bol van licht te vullen met mijn liefdesenergie uit mijn hart. Ik vraag de liefdevolle wezens van licht of zij de bol van licht willen versterken en bekrachtigen en willen uitbreiden tot het hele huis omringd wordt door deze bol van licht... De bol van licht wordt groter en omringt nu het hele perceel, waarbij ook het huis van de buren wordt meegenomen. En wat mij betreft breiden we de bol van licht uit tot de hele straat in het licht staat...

En de bol van licht staat en iedereen die zich in de bol van licht bevindt wordt ook gevuld met licht en de frequentie van een ieder zal worden verhoogd naar de frequentie van de bol van licht.; een zogenaamde verlichtingsinwijding voor iedereen die hier woont of hier op bezoek komt. De bol van licht zal een gelukzalig gevoel geven bij een ieder die er zich in bevindt. De bol van licht staat, voor altijd, en mochten er nog eventueel kleine negatieve energieën zijn, dan worden deze wel getransformeerd in de energie van de krachtige bol van licht. Maar het belangrijkste is gebeurd, het lieve echtpaar is overgegaan naar het licht.

Ik wil iedereen bedanken die aan deze healing heeft bijgedragen en ik wil ook Lisa bedanken voor haar initiatief, want door haar zijn toch twee liefdevolle mensen naar het licht gebracht. Amen.

Reacties

Enkele reacties n.a.v. een huisreading... 

Suzanne

Beste Luna,
Dank voor de Healing en het bijzondere verhaal. Ik moest het even op mij in laten werken zoals jij hebt gemerkt. Het is nogal wat. Heb ik iets gemerkt ? Ik heb verschrikkelijk veel gemerkt toen jij de reading hebt gedaan, het verschil was al zo groot! De ochtend dat jij de reading deed was ik thuis, ik ben toen in mijn emoties van links naar rechts gegooid om vervolgens in alle emotie een oplossing te vinden voor iets waar ik al lang mee zat dus dat is mooi!! Na de healing zijn de Kids een stuk rustiger en het lijkt echt een stuk rustiger in huis. Langzamerhand begin ik te wennen aan de lichtzuil en merk dat een aantal dingen in mij weer gaan stromen. De lol is zeker terug in het huis, het gekke is dat ik juist nu echt thuis wil zijn terwijl ik vroeger het huis ontvluchtte. Dat kan natuurlijk ook liggen aan de fase van de kids maar het is wel vrij plots! Maar de echte verandering zit hem in het feit dat mijn echtgenoot die zich al jaren iedere dag echt ziek voelt en tegen de klippen op vecht dat hij zich voor het eerst sinds tijden weer vrolijk en een stuk minder moe voelt. Hij heeft meer energie en is duidelijk in zijn communicatie. Super veel dank en heel fijn dat jij een manier gevonden hebt om de lichte energie weer terug te krijgen in het huis, ik ben je dankbaar. Warme groet Suzanne

Fred en Linda

Beste Luna,
Zeer ongelovig heb ik eind vorig jaar contact met je opgenomen met de vraag of je wellicht iets zou kunnen doen om de verkoop van ons al 7 jaar te koop staande huis te verspoedigen. Ik had niet echt verwacht dat dit resultaat zou kunnen bieden maar ik dacht ook: baat het niet, schaden doet het zeker niet. Je hebt 2 readingen gedaan en binnen ongeveer 4 a 5 maanden kregen we voor het eerst in 7 jaar een reactie via een hele grote omweg. Via een makelaar die ons huis niet eens in de verkoop wilde nemen omdat voor hem de afstand te groot was. Gewoon een e-mail dat er mensen mogelijk geïnteresseerd zouden zijn maar ik moest zelf maar naar hen bellen. Dat uiteraard gelijk gedaan en afspraak gemaakt. Ze wilden ook nog meerdere woningen in de buurt bekijken. Dus zo gedaan.

Dit speelde allemaal in maart 2015.
Na 3 weken na de bezichtiging belde ze me weer op of ze nog een keer mochten kijken en daarna een bod doen? Ik zou wel gek zijn dit te weigeren dus zo gedaan. Ik merkte dat beide mensen van het stel enorm nerveus waren tijdens het gesprek ( ik niet minder hoor) en wist toen eigenlijk al dat het wonder zich ging aftekenen. We hadden snel een akkoord en nu per 1 september moeten we uit ons huis. Zeer redelijke prijs, hele aardige kopers en een zeer verbaasde verkoper ( ik dus)
Hoe het mogelijk is is voor mij een raadsel maar ik moet toch aannemen dat de kans bestaat dat jij zeer wel meegeholpen hebt aan de tot stand koming van de verkoop van ons huis.
Al vind ik het wel lastig om dit te communiceren met andere mensen.
Hoe heb je je huis nu ineens verkocht?
Nou gewoon: we hebben een huisfluisteraar ingeschakeld.
De manier waarop mensen dan kijken is ook wel goud waard.
Luna, dank je voor wat je hebt gedaan
Liefs Fred en Linda

Esther

Hoi Luna, Het is al weer even gelegen, maar de storm is nu wat gaan liggen en ik wilde graag nog even van de gelegenheid gebruik maken om je te bedanken. Ik heb de reading die je voor ons huis hebt uitgevoerd nog afgeluisterd samen met mijn vriendin. We waren alle twee onder de indruk en konden de reading helemaal me je mee voelen. De boerderij is nu we een paar weken verder zijn leeg en schoon. Ik ben blij dat de vorige bewoner naar het licht is en dat deze plek geheeld is. Dank voor je steun en liefde. Liefs Esther 

Hans

Hallo Luna, ik ben de hele week beziggeweest met het vervangen van de dakbedekking. Typisch dat ik toevallig gisteren begon te denken dat het huisje 'eigen' begint te voelen... kan natuurlijk te maken hebben met het werk, maar ik vlak jouw healing zeker niet uit. Ik ben er erg blij mee en heb een goed gevoel. Heel erg bedankt voor je werk en het healing-verhaal. Ik sluit het in mijn hart. Kussen en groeten, Hans

Voorbeelden

Antoinette

Een makelaar vraagt mij om eens te kijken naar de reden waarom het huis van Antoinette en haar gezin al zolang te koop staat. Andere huizen in de straat worden wel verkocht, waarom het huis van Antoinette niet? Het huis ziet er op zich keurig uit.

Als ik 'intune' op de energie van de woning, dan zie ik een adelaar boven het huis vliegen. Ik voel dat dit de energie van Antoinette is. Zij heeft waarschijnlijk een sterke persoonlijkheid. Ik voel dat zij onbewust de verkoop tegenhoudt met haar energie.
Ik besluit het verkregen inzicht niet per mail naar haar op te sturen, maar een persoonlijke afspraak te maken. Als ik Antoinette confronteer met mijn bevindingen begint ze te huilen. Ze zegt dat ze het zo erg vindt dat ze moeten verhuizen. In dit huis is zij getrouwd, hier heeft zij haar kinderen gekregen. In dit huis heeft zij haar gelukkige momenten beleefd. Ze ziet in dat ze zelf met dit probleem aan de slag zal moeten.
Twee weken later (!!) belt de makelaar: het huis is verkocht! En ik krijg een ansichtkaart van Antoinette thuisgestuurd met daarop het bericht dat zij 3 dagen gehuild heeft en toen eindelijk het huis kon loslaten. 'Luna, ik dank je uit de grond van mijn hart voor jouw hulp'.

Janny

Janny neemt contact met mij op. De woning van haar en haar vriend staat al erg lang te koop. Ik maak een afspraak met haar voor een oriënterend gesprek. Ze wil eerst weten wie ik ben en wat ik doe, alvorens ze een besluit neemt.
Als ik bij Janny binnenkom grijpt een zware energie me naar de keel. De energie drukt op me en ik krijg pijn in mijn buik. De reden is me meteen duidelijk: Het interieur van Janny bestaat uit zware donkerbruine eiken meubelen, alles zeer gedateerd. Als we gaan zitten pols ik Janny voorzichtig over haar interieur. 'Ja', zegt ze. 'Dit zijn de meubelen van mijn vriend. Hij vindt ze mooi. Maar ik niet. Ik vind ze foeilelijk, maar ja, de liefde, hè?'
Ik geef aan dit ongetwijfeld de reden is van de lange duur van de verkoop. 'Het is niet alleen visueel onaantrekkelijk, maar energetisch haalt het de energie van iedere bezoeker naar beneden', zeg ik. 'Dat heeft het bij mij ook bewerkstelligd.' Janny kijkt me aan en zegt: 'Zal dit de reden zijn waarom ik me sinds een aantal jaren zo moe en neerslachtig voel?' Ze veert helemaal op en zegt dat ze nog een vakantiehuisje heeft waar haar eigen rieten meubelen staan en ze besluit ter plekke deze meubelen in haar woning te zetten. 'Hoe ik het ga oplossen met mijn vriend moet ik nog bezien, maar het gaat gebeuren!'
Twee weken later hebben we weer contact met elkaar. Inmiddels heeft ze de meubelen uit haar vakantiehuisje gehaald en in haar woning geplaatst. Met de makelaar heeft ze afgesproken de woning opnieuw onder de aandacht te brengen en nieuwe foto's te maken. En het werkt. Binnen drie weken zijn er een aantal bezichtigingen en 1 potentiële koper is koper geworden!

De professor

Mathilde schakelt mij in om haar te helpen met de verkoop van haar villa die al langer dan twee jaar te koop staat. In gedachten verplaats ik mij naar het huis. Op het moment dat ik het huis binnenkom, krijg ik een paar klappen om mijn oren van twee enorme armen. En nog eens en nog eens. Ik vraag om normaal gedrag en de armen komen tot rust. Er staat een man voor me en hij zegt: 'This house belongs to me and anyone who will enter this house is my enemy. So please mädchen, fuck off. You don't belong here.' Er rest mij niets anders dan te vertrekken.
Als ik dit verhaal voorleg aan Mathilde zegt ze dat de vorige bewoner een Duitse professor is geweest die is overleden. Ik weet genoeg: deze heer houdt de verkoop tegen. Nogmaals ga ik in gedachten naar het huis toe. Ik weet nu de naam van de man en spreek hem persoonlijk aan. Hij is verbaasd dat ik zijn naam weet. Ik voel liefde voor deze man ondanks zijn botheid en blijkbaar voelt hij dat. Hij staat me toe mijn verhaal te doen. Ik leg hem uit dat hij overleden is, dat hij niet meer in zijn aardse lichaam is, maar is overgegaan. Na enige overredingskracht ziet hij in dat het beter voor hem is om naar het licht te gaan. Langzaam lost hij op. De 'blokkade' die de verkoop tegenhield is opgelost en het huis is vrij. Enkele maanden later is de villa verkocht!

Roos

Een makelaar vraagt of ik een te koop staand huis wil zuiveren waarin een zoon zijn moeder heeft vermoord.
In meditatie verplaats ik mij naar het bewuste huis. Daar hoor ik dat de moord een soort ontlading was, een opluchting voor iedereen, omdat er veel vervelende dingen aan vooraf zijn gegaan. De geest van de vrouw is ook aanwezig en is bereid te helpen bij dat wat plaats zal vinden. De naam Roos komt bij mij op. Ik nodig alle liefdevolle wezens van licht uit die bij deze reading en healing aanwezig willen zijn om te helpen.

Roos neemt mij mee naar de woonkamer en we gaan op de bank zitten. Ik vertel haar dat ik op uitnodiging van de makelaar aanwezig ben om het huis een healing te geven, opdat het huis schoon wordt en gevuld zal zijn met licht voor de nieuwe bewoners. Ze is dankbaar.

Dan wordt Roos verdrietig en ik sla een arm om haar heen. Ze huilt en zegt spijt te hebben van de gang van zaken. Ze ziet in dat ze een zooitje van haar leven heeft gemaakt. Dat ze het jammer vindt dat het leven haar ontnomen is, omdat ze het goed wil maken en er een mooi einde aan wil geven.
Ik vraag wat ik voor haar kan doen. Ze zegt dat mijn liefde en aandacht voldoende zijn, dat ze blij is dat ik de moeite heb genomen om hier te komen, het verhaal aan te horen en liefde te brengen, opdat zij met een gerust hart naar het licht over kan gaan. Zij is nog in het huis aanwezig, omdat haar leven nog niet is afgerond. Met mijn komst kan ze er een goed einde aan geven, waardoor ze rust krijgt en naar het licht kan gaan, waar ze zich kan verenigen met haar familie. Zij zegt: "Het doet er allemaal niet toe wat er gebeurd is. Het gaat er nu om dat het tot een goed einde wordt gebracht. Dat ik rust vind, dat het huis een goede bestemming krijgt, dat alle draadjes worden afgehecht en ik naar het licht mag gaan om over mijn zoon te waken die ik innig lief heb."

Roos vraagt wat ik kan betekenen, wat ik kan doen. Ik zeg dat ik licht en liefde kan brengen in het huis en het huis kan laten schijnen, opdat een ieder die dit huis betreedt gevuld zal worden met licht en liefde en dat ook de omgeving er baat bij zal hebben. Vervolgens zeg ik dat ik het fijn zou vinden als zij met mij door het huis zou willen lopen, zodat zij afscheid kan nemen van het huis, terwijl ik alle ruimtes vul met licht, opdat al het oude zeer kan verdwijnen.

We staan op van de bank en lopen naar de keuken waar de 'ontlading' plaats heeft gevonden. Ik zet mijn hart open en laat mijn liefde stromen. Dan zakt Roos naast mij in elkaar en valt op de grond. Ze ligt op haar knieën en vraagt God om vergeving voor alles wat zij in haar leven heeft misgedaan. Ik ben ontroerd. Ik kniel naast haar neer en strijk haar over haar rug en zeg dat het allemaal goed is. Maar ze is nog zo aan het snikken, ze heeft nog zoveel verdriet over alles wat zij mis heeft gedaan in haar leven, zoveel spijt. Ze loopt naar buiten naar het grasveld en zakt weer op haar knieën en legt haar hoofd op het gras. Ze giert het uit van verdriet en ik laat haar. Ik kan haar pas troosten als al het verdriet eruit is. Intussen vul ik het huis met licht.

Het huis is ook ontroerd door wat er gebeurt en rilt. Het trillen wordt sterker en het huis schudt nu op zijn grondvesten. Roos kijkt vanuit de tuin op. Ik zit weer naast haar en samen kijken we naar wat er gebeurt. Alles trilt en schudt, alsof er een aardbeving gaande is. En dan stort het huis in. Het oude huis met alle herinneren aan pijnlijke gebeurtenissen is ten gronde gebracht. Het ligt in puin. Geen muur staat meer overeind...

Ik vraag me af of dit de bedoeling is. Maar dan komen er allemaal engelen aan en zij gaan in een kring om de brokstukken heen zweven. Een grote bol van licht ontstaat in het midden van de kring. En dan ontstaat er een nieuw huis. Een glazen of kristallen huis, waar je door de muren heen kan kijken. Het duurt even en dan worden de doorzichtige muren langzaam maar zeker muren van beton. Van beneden naar boven bouwen de muren zich als het ware weer op. Als laatste zit het dak er weer op.

Roos en ik staan in de tuin en vol verbazing kijken we naar het nieuwe huis. We lopen naar binnen. Alles schittert, alsof de zon binnen schijnt en de muren licht geven. Roos is zichtbaar onder de indruk. Zij legt haar hand tegen de muur om te voelen en ze kijkt om zich heen. Ze legt haar hand op haar hart en zakt weer door haar knieën, maar dan van dankbaarheid. Zij buigt haar hoofd naar de grond en dankt God, het Al, voor dit mooie geschenk en dit mooie slot van haar leven. Zij heeft er vrede mee. Dan draait zij zich om en kijkt mij aan met ogen vol dankbaarheid en langzaam verdwijnt zij omhoog.

Dan ben ik alleen in het huis. De engelen zijn buiten aan het zingen en de vibratie van de tonen van het lied doordringt alles. Ook ik ben dankbaar voor dit mooie geschenk. Het huis lijkt ook te buigen als om te danken. En ik dank God, het Al, en alle engelen die bij deze prachtige healing aanwezig waren!
Het huis is binnen een maand verkocht.

Hans

Hans heeft een tuin met een een huisje gekocht. 'Het voelt niet helemaal senang', zegt Hans en vraagt mij om hulp.
In gedachten verplaats ik mij naar de tuin van Hans op het volkstuincomplex. Ik sta op het gras en kijk naar het huisje. Ogenschijnlijk is alles oké. Ik loop naar het huisje en wil de deur openen, maar als ik de deurkruk pak voel ik een schok, vergelijkbaar met een elektriciteitsschok van schrikdraad. Dit gebeurt telkens weer als ik met mijn hand de deurkruk aanraak, dan knettert het en vliegen de vonken ervan af. Het lukt niet eens om binnen te komen. Zelfs niet in mijn lichtlichaam.

Ik weet dat er nog een achterdeur is en ik loop links om het huisje heen en ik bevind mij nu achter het huisje bij het water. Bij deze deur staat een grote man met een hooivork in zijn hand. Hij oogt niet vriendelijk en kijkt nors. We staan tegenover elkaar en ik zeg gedag. Hij knikt nors. Ik vraag hem of ik binnen mag komen. Hij maakt zich nog groter door zijn borstkas op te zetten en zet boos een stap naar voren. Hij wil mij overduidelijk niet binnen hebben.

Ik weet niet wat ik moet doen en vraag hulp aan mijn gidsen. Ik krijg een ingeving om mijn hart open te zetten. Dat doe ik en ik laat mijn liefde stromen vanuit mijn hart naar zijn hart. Meerdere wezens van licht komen mij helpen en met z'n allen staan wij in een halve cirkel om hem heen. Vele stralen van licht bereiken zijn hart. Het is net alsof hij verzacht; hij laat zijn schouders hangen en zijn hand verslapt om de hooivork heen. De hooivork staat nu niet meer naast hem, maar rust losjes op zijn twee handen, schuin voor zijn borst. Hij ontspant zichtbaar.

En dan is het hem blijkbaar te veel, want hij zakt door zijn knieën en begint hartverscheurend te huilen. Zijn boosheid is verdwenen en er is verdriet voor in de plaats gekomen. Wij blijven onze liefde sturen naar deze man. Dan ga ik op mijn hurken zitten en leg mijn hand op zijn schouder. Met een betraand gezicht kijkt hij op en ik vraag hem of er iets is wat hij zou willen zeggen. Hij schudt zijn hoofd en laat vervolgens zijn hoofd weer zakken.

Ik vraag hem of hij in de hemel wil zijn, daar waar het altijd liefdevol is. Hij kijkt mij niet-begrijpend aan en ik zie in dat ik wat te snel ben geweest met deze opmerking. Ik heb het idee dat hij niet weet dat hij dood is. Ik leg mijn hand weer op zijn schouder en hij kijkt weer op, nog steeds verbaasd, maar nu minder verdrietig. Hij is tot rust gekomen en hij kijkt vredig, zonder boosheid en zonder verdriet. Hij gaat staan, zichtbaar opgelucht, alsof een grote last van hem is afgevallen.

Ik zeg hem dat hij niet meer is wie hij was, dat hij is overgegaan naar een andere vorm in een andere dimensie. Dat de aarde voor hem niet meer de plek is om te verblijven en dat het tijd is naar de plek te gaan die voor hem bestemd is in deze nieuwe vorm. Ik vertel hem dat hij veranderd is en dat dit te vergelijken is met water, wat tastbaar is, en verdampt als het kookt. Dat het een andere vorm heeft gekregen wat niet meer tastbaar is. Ik zeg hem dat hij nu de vorm heeft van waterdamp. Hij is er nog wel, maar hij is veranderd. 'De aarde is dus niet meer uw thuis, maar de hemel is uw thuis. Daar is het ook goed, sterker nog, daar is het vredig en liefdevol. Daar mag u rusten, op adem komen en genieten.'

Ik vraag hem of het duidelijk is dat hij van vorm is veranderd en dat de aarde niet meer zijn thuis is. Hij knikt langzaam en ik vraag hem of hij bereidt is om naar het licht te gaan, naar de hemel, om bij God te zijn. Weer knikt hij. Hij is niet zo'n spraakzaam type, blijkbaar. Dan komen er twee engelen aan weerskanten van hem staan en nemen de man mee omhoog. Nog een keer knikt hij naar mij als dank. De hooivork ligt op de grond en verdwijnt ook langzaam.

Dan kan ik via de achteringang naar binnen. Nogmaals zet ik mijn hart open om het huisje te zuiveren en te voorzien van nieuwe, lichte, liefdevolle energie. Ik vraag mijn gidsen om hulp bij dit proces. Alles wat niet meer past bij deze hoge energie verdwijnt en het hele huisje en de omgeving IS licht.
's Middags stuur ik deze boodschap naar Hans. De volgende dag krijg ik zijn reactie: Hallo Luna, ben de hele week beziggeweest met het vervangen van de dakbedekking. Typisch dat ik toevallig gisteren begon te denken dat het huisje 'eigen' begint te voelen... kan natuurlijk te maken hebben met het werk, maar ik vlak jouw healing zeker niet uit. Ik ben er erg blij mee en heb een goed gevoel. Heel erg bedankt voor je werk en het healing-verhaal. Ik sluit het in mijn hart. Kussen en groeten, Hans


Dit is slechts een aantal voorbeelden van de tientallen opdrachten die ik heb gekregen de afgelopen jaren!